13 Ağustos 2012 Pazartesi

Un Helvası




Malzemeler :
2 su bardağı un
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı ılık süt
250 gr. tereyağı

Hazırlanışı :
Tereyağını eritip unu ilave ediyoruz. Kısık ateşte unu esmerleşinceye kadar hiç bırakmadan kavuruyoruz(1 saat kadar). Süt ile şekeri ayrı bir kapta çırpıyoruz. Un kavrulduktan sonra yavaşça üzerine ekliyoruz ve eklerken bir yandan iyice eze eze karıştırmamız gerekiyor ki topak topak olmasın. Un sütü çekinceye kadar sürekli karıştırıyoruz çektikten sonra kapağını kapatıp 5 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra kaşık yardımıyla şekil verip servis yapabilirsiniz.

afiyet olsunn:)

2 yorum:

  1. 1-1.5 saat çok uzun değil mi, unu kavurmak için?

    YanıtlaSil
  2. Un ne kadar kavrulursa lezzeti o kadar güzel olur :)

    YanıtlaSil