Malzemeler :
5-6 tane orta boy patates
Beşamel sos için :
2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 su bardağı kaşar peyniri
Hazırlanışı :
Patatesleri doğrayıp(halka,kuşbaşı vs.) haşlıyoruz. Haşlanıp haşlanmadığını bıçak batırarak kontrol edebiliriz.(Eğer patates bıçaktan düşüyorsa haşlanmıştır.)
Beşamel sos için tencereye koyduğumuz tereyağını eritip unu ekleyip kavuruyoruz daha sonra yavaş yavaş sütünü ekliyoruz(topak topak olmaması için hiç bırakmadan karıştırmak gerekiyor.) en sonda tuzunu ekliyoruz ve sürekli karıştırıyoruz ve ne çok sıvı ne çok katı muhallebi kıvamında bir sos elde ediyoruz.. Sosumuz bitince eğer bekleteceksek üzerine yağlı kağıt sermeliyiz yoksa üzerinde kalın bir tabaka oluşur.
Haşladığımız patatesleri borcama diziyoruz üzerine beşamel sosunu döküyoruz ve patateslerle sosu karıştırıyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişiriyoruz daha sonra fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Kaşar peyniri iyice kızarınca fırından alıyoruz.
not: İsterseniz beşamel sosunuzun içine de biraz kaşar peyniri katabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerinin kaşarını daha bol veya daha az da yapabilirsiniz
not: Eğer ben beşamel sosla uğraşamam derseniz aynı tarifi beşamel sos yerine 3 paket kadar hazır krema kullanarak uygulayabilirsiniz hemen hemen yaklaşık bir lezzet elde edersiniz ama tavsiyem beşamel sos:)
afiyet olsunn:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder