18 Ağustos 2012 Cumartesi

Tavuk Etli, Kavrulmuş Ceviz Çorbası


Malzemeler :

1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tane soğan
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
300 gr. kemiksiz tavuk budu
1,5 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
tuz, karabiber

Üzeri için ;

Tereyağı
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı :

Tereyağını ve ayçiçek yağını tencerede ısıtıyoruz ve yağ eridikten sonra üzerine yemeklik doğranmış soğanımızı ekleyip kavuruyoruz. Soğan kavrulunca cevizi ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz daha sonra tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız tavuk etlerini ilave ediyoruz. Tavuk etleri pişmeye yaklaşınca ununu ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak su.tuz ve karabiberi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.Tavuk etleri piştiğinde ocaktan alıp üzerinde tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber döküp servis edin.

Not: Tarifin orjinali bu ben tavuk etlerini önce haşladım daha sonra çorbaya ekledim ve haşladığım tavuğun suyunu da çorbaya ekledim tercih sizin:)

Elimde kendi yaptığımın fotoğrafı olmadığından tariftekinin fotoğrafını paylaşıyorum

afiyet olsunn:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder