16 Ağustos 2012 Perşembe

Püreli Köfte





Malzemeler :
Köfte için;
Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
3 dilim bayat ekmek içi
tuz,karabiber
Püre için;
4 orta boy patates
25gr. tereyağ
yarım su bardağı süt
kaşar peyniri
tuz
Üzeri için;
kaşar peyniri 

Hazırlanışı :
Kıymaya çekilmiş soğanı ve ekmeği ekleyip yoğuruyoruz sonra tuzunu karabiberini ekliyoruz.
Köfteleri yaklaşık çay tabağı büyüklüğünde şekillendiriyoruz ve dinlenmesi için buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.
Daha sonra patatesleri haşlıyoruz ve haşlanan patatesleri biraz soğuduktan sonra rendeliyoruz. Daha sonra
tereyağını eritip üzerine rendelediğimiz patatesi ekleyip ezici yardımıyla ezerek karıştırıyoruz ve sütünü ekliyoruz. Patates sütü iyice çektikten sonra son olarak kaşarını ve tuzunu ekliyoruz. Karıştırıp kaşarı eritiyoruz ve püremiz hazır.
Buzdolabında beklettiğimiz köfteleri kızgın yağda kızartıyoruz daha sonra bir borcama aktarıp üzerilerine püre koyup en üzerine de rendelediğimiz kaşarı ekleyip önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişiriyoruz..

afiyet olsunn:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder