Malzemeler :
1 paket margarin
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Un
Hazırlanışı :
Oda sıcaklığındaki margarin ve 2 yumurta ve 1 yumurta beyazını(sarısını ayrı bir kaba ayırıyoruz) bir kapta elimizle yoğuruyoruz.Daha sonra yoğurdunu tuzunu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. İyice yoğurduktan sonra alabildiğince un ekliyoruz.Kıvamı yumuşak olacak ele yapışmayacak. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlak şekilde açıyoruz içine istediğimiz malzemeyi ekleyip ikiye katlıyoruz.(kenarlarına parmağımızla bastırıyoruz ki açılmasın) Üzerlerine ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüp isteğe bağlı olarak susam,çörek otu koyabilirsiniz.160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
afiyet olsunn:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder