17 Şubat 2015 Salı
Tuzlu Kek
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3-4 adet orta boy patates
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet orta boy soğan
2-2,5 su bardağı un
Tuz
Çörek otu
Susam
Hazırlanışı:
Kabuklarını soyduğumuz patatesi küp küp doğrayalım. 3 yumurtayı tuz ile iyice çırpıp sıvı yağ, süt, rendelenmiş soğan, kaşar ve yoğurdu da ilave edip çırpmaya devam edelim. Tuzunu peynirlerin tuzuna ve damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz karabiber, pul biber ekleyebilirsiniz. Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaşça karışıma ekleyelim ve doğradığımız patatesleri de ekleyip iyice karıştıralım. Son olarak beyaz peyniri de ekleyip karıştıralım. Üzerine de bolca susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.
Bu tarif o kadar lezzetli ki börek tadında bir kek oluyor. Ben yaptım ve yaptığım gün bütün kek bitti üstelik evde sadece 3 kişiyiz :)
Keyifli ve leziz günler dilerim..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder