4 Kasım 2014 Salı

Nutellalı Kurabiye


 Malzemeler:

250 gr. Margarin
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için;

2 su bardağı kadar Nutella
2-3 su bardağı irice kırılmış mısır gevreği

Hazırlanışı:

Önce sıvı malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım ve daha sonra kabartma tozu ve unu da ekleyip yoğurmaya devam edelim. Hamur kıvama geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Daha sonra kurabiyeleri soğutalım. Nutellayı daha akışkan hale gelmesi için benmari usulü eritelim. Bütün kurabiyeleri tek tek önce erittiğimiz nutellaya daha sonra mısır gevreğine bulayıp tepsiye dizelim ve buzdolabında soğutalım. 

Bu tarif gerçekten çok kolay ve çok lezzetli oluyor. Yumuşacık ağızda dağılan bir kurabiye elde ediyoruz. İsterseniz bu kurabiyeyi üzerine pudra şekeri serperek sade de tüketebilirsiniz gerçekten lezzetli oluyor. Kurabiyenin yumuşaklığı mısır gevreğinin çıtırlığı ve nutella birleşince de ortaya lezzetli bir sonuç çıkıyor. Deneyin derim..


Lezzetli günler :)














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder