17 Şubat 2015 Salı



Aslında bu fotoğrafta vermek istediğim uzuncana bir tarif değil. Eti, pilavı, püreyi tek tek anlatmıcam. Burda size ufak ama çok lezzetli olduğunu düşündüğüm bir tarif vermek istiyorum fakat şimdiden uyarayım bu tarif dudaklarınızı, ağzınızı fena halde yakabilir(!) Acı severleri buraya alalım, sevmeyenleri de diğer tarifleri incelemeye davet ediyorum.. 

Öncelikle fotoğrafta gördüğünüz acı mı acı kırmızı biberlere ihtiyacımız var ve tabi bir de patates. Tek kişilik tarif veriyorum ama tabii çoğaltabilirsiniz. 1 adet patatesi soyup parçalara ayırıp haşlayalım ki hemen haşlansın. Bu arada patatesi haşladığımız tencerenin .içine bir adet kırmızı acı biberlerimizden atıp onu da haşlayalım. Haşlama işi bittiğinde patatesi ve biberi rondoya alalım içine birazcık erimiş tereyağı tuz ve karabiber ekleyip rondoya çekelim ve ta taaa bol acılı ağız yakan ama acı severlerin yemekten zevk alacağı püremiz hazır. 

Afiyetler olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder