Kabak
Havuç
Patates
Kıyma
Soğan
Makarna
Yoğurt
Salça
Hazırlanışı:
Aslına bakarsanız varolan bi tarif midir bilmem ama alıp da bi türlü yapmadığımız kabaklarımızı bozulmadan değerlendirmek amaçlı ablamla giriştik bir yemeğe.. Öncelikle yağda kavurduğumuz soğana kıymayı da ekleyip kavuruyoruz daha sonra biraz salça ekleyip karıştırıyoruz. Kabak, patates ve havuçları küp küp doğrayıp atıyoruz içine.. Burda elinizde kalan sebzeleri değerlendirebilirsiniz tabi illa kabak,patates,havuç olması gerekmez, biz öğrenciyiz ne arar kıyma dolapta derseniz koymayadabilirsiniz.. Neyse attık malzemelerimizi koyduk üstüne su attık tuzunu bıraktık pişirmeye..
Makarnaya gelicek olursak bildiğimiz makarna ama ben bilmiyorum diyenler için anlatalım; Kettle yardımıyla kaynattığımız suyu tencereye koydugumuz makarnanın üzerini biraz geçicek kadar koyuyor içine tuz atıyor ve yapışmasın diye de biraz sıvı yağ damlatıyoruz.. Ben suyun içine toz acı biber ve kekik atıyorum tercih meselesidir baharat işi,size kalmış.. Makarnamız haşlandıktan sonra süzüyor sıvı ve tereğayı erittiğimiz tencereye döküyor ve karıştırıyoruz ve öğrencilerin vazgeçilmezi makarnamız hazır..
Makarnamızı tabağımıza alalım üzerine başka bi kapta çırptıgımız yoğurdu koyalım üstüne de suyunu süzdürerek aldığımız sebzelerimizi de ekleyip son dokunuş olarak kırmızı toz biber ve kekik serpiştirelim ve yemeğimiz hazır.. yok ben beraber yemem derseniz alın bi tabağa sebzenizi,bi tabağa makarnanızı indirin mideye!
bu tarıfını yaptım tadı cook lezzetlı oldu haslanan makarnaya baharat atmak fıkrı supermıs lezzetlendırdı tesekkur ederım :))
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim, afiyet olsun :)
YanıtlaSil