13 Ekim 2013 Pazar

Kakaolu Muzlu Kek







Malzemeler:

2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gr tere yağ
Yarım su bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
20 gr kakao
2 su bardağından bir parmak eksik un
2-3 adet muz

Hazırlanışı: 

Yumurta ve şekeri şekerler erinceye dek çırpıyoruz. Yağı,Kakaoyu ve suyu bir tencerede ara ara karıştırarak kısık ateşte eritiyoruz. Daha sonra üzerine vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.Karışım soğuduktan sonra çırptığımız yumurta ve şekerin üzerine ekliyor tekrar çırpıyoruz daha sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekliyoruz.. Doğradığımız muzları da ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Ben 3 muz kullandım ama kek piştikten sonra muz tadı bana çok yoğum geldi ve pişip yumuşamış muzun ağzıma gelmesinden çok hoşnut kalmadım. O yüzden 2 muzu püre haline getirip karışma eklersek ve muz sadece tadını verse daha iyi olur diye düşünüyorum bir dahakine öyle deneyip sizinle sonucu paylaşırım.. 170 derece önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Süslemek için mandalina kullandım o konudaki tercihler size kalmış..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder