29 Nisan 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Fasulye

Malzemeler:
1 kg Taze Fasülye
2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Çay Fincanı Zeytinyağı veya Ayçiçek yağı
4 Adet Kesmeşeker
2 Adet Büyük Boy Domates
1 Çay Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Yapılışı:
Taze fasulyeleri kırın ve yıkayın. Kuru soğanları yemeklik şekilde küp küp doğrayın. Sarımsakları dilimleyin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın veya rendeleyin. Geniş tabanlı bir zeytinyağlı tenceresine zeytinyağını koyun. Soğanı, şeker, tuz ve sarımsakları ilave edip orta ateşte soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine taze fasulyeleri ilave edin. Suyunu ekleyip üzerine doğranmış domatesi yayın ve salçayı koyun, salçayı suda eritip kapağını kapatın hiç karıştırmadan orta ateşte pişmeye bırakın.
Kaynamaya başladığında ocağı kısın. 30 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra yemeye hazır.

Afiyet olsunn:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder