Malzemeler
Kek için;
3 Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1,5 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Süt
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Kabartma tozu
Krem için;
2 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Şeker
4 Yumurta
Karamel için;
1 Su Bardağı Şeker
Yapılışı:
Öncelikle karamel yapıyoruz. Şekeri bir tavaya koyup eritiyoruz ve karameli yaparken tavaya kesinlikle kaşık sürmüyoruz şeker kendiliğinden oluşuyor rengi ne kadar koyulaşırsa karamel o kadar acılaşır.Karameli yağladığımız delikli kek kalıbına döküyoruz. Daha sonra kremi yapıyoruz bütün malzemeleri mikserle çırpıp karameli döktüğümüz kalıbın üzerine döküyoruz. Sütün çok fazla köpürmemesine özen göstermeliyiz. Daha sonra kekimizi yapıyoruz öncelikle şeker ve yumurtayı çırpıp daha sonra sütü, yağı ekleyip en son da unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Kakaolu kek isterseniz bu aşamada kakao da koyabilirsiniz. Ve kekimizi de kalıbımıza döküyoruz. Kalıpta oluşan kötü sıvı görüntüye aldanmayın piştiğinde güzel bir görüntü ortaya çıkıyor. Kekimizi sıcak su koyduğumuz bir borcamın içinde 175 derece önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Keki çıkarttıktan sonra soğutup buz dolabına koyuyoruz ve bir gün bekletiyoruz. Bir gün sonra keki çıkarırken karamel donmuş olcağı için yine sıcak su dolu bir kapta 10-20 sn kadar bekletip daha sonra kekimizi kalıptan çıkartabiliriz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder