Malzemeler:
Sotelik doğranmış tavuk göğsü
1 Orta Boy Kuru Soğan
1 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Yeşil Biber
1-2 Yemek kaşığı Salça
Tereyağı,Sıvıyağ
Baharat
Yapılışı:
Önce tavuğumuzu haşlayıp suyunu bir kaba alalım. Biraz tereyağını tenceremizde eritip biraz da sıvıyağ ekleyelim. Piyazlık doğradığımız soğanları kavurup jülyen doğradığımız biberleri ekleyelim hepsi kavrulduktan sonra tavuğumuzu ekleyelim.
Tavukları da soğan ve biberlerle beraber biraz kavurduktan sonra kenara ayırdığımız tavuk suyunu ekleyelim kullandığımız tavuk miktarına göre normal su da ilave edebiliriz. 1-2 yemek kaşığı salça ekleyip suda eritelim, tuz karabiber,pul biber vs dilediğimiz baharatları koyalım ve pişmeye bırakalım. Ben tavuklarla beraber küp küp doğradığım 1 Orta boy patatesi de ekledin arzu ederseniz koyabilirsiniz. Tavuklaro zaten haşladığımızdan suyunu çektiğinde pişmiş olucaktır. Eğer patates koyarsanız patateslerin pişme durumuna göre ekstra su ilave edebilirsiniz ve piştiğinde altını kapatıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsunn
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder