Malzemeler:
2,5 su bardağı un
2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
1/2 tatlı kaşığı kuru maya
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
Sosu için:
4 adet orta boy domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
Üzeri için:
250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Sosis, sucuk, zeytin, mısır (isteğe bağlı)
Hazırlanışı;
Ilık su, toz şeker ve kuru mayayı küçük bir kapta karıştırıp, 10 dakika kadar bekletin. Unu karıştırma kabına aktarıp orta kısmını havuz gibi açın ve unun kenar kısımlarına tuzu serpin. Hazırladığınız maya karışımını orta kısmına boşaltın daha sonra zeytinyağını katın.Tüm malzemeyi orta kısımdan dışa doğru karıştırarak harmanlayın.Toparlanan hamuru yumak haline getirin. Ayrı bir kaba alın. Üzerini streç film ile kapladıktan sonra oda ısısında 30 dakika kadar bekletin. Bu sırada sosu yapmaya başlayalım. Kabuğunu soyduğumuz domatesleri sos tenceremizde kızdırdığımız zeytinyağına döküp bir kaç dakika kaynatalım. Üzerine tuz ve kekik ekleyip karıştıralım ve buzdolabında soğutalım. Mayalanan hamurumuzu 2 ye bölelim ve unladığımız tezgahta açalım ve iki hamuru da ayrı ayrı fırın tepsisine yerleştirelim. Açtığımız hamurun ortasından kenarlara doğru soğuttuğumuz domates sosunu dökelim. Sosu dökerken kenarlarda 1 parmak boşluk bırakmayı unutmayalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve dilediğimiz malzemeleri koyalım. Ben bir pizzada sosis, sucuk, mısır ve zeytin kullandım. Diğerinde ise parmesan peyniri domates ve mısır kullandım. Malzemeler tamamen size kalmış. 250 derecelik fırında peynirler eriyip pizzamız olana kadar pişirelim.
Afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder