İçi için;
Kıyma
Soğan
Domates
Havuç
Salça
Sosu için;
Un
Tereyağ
Süt
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Öncelikle bu defa malzemeleri tam ölçüleriyle yazamadığım için özür diliyorum ama yine de açık bir şekilde anlatmaya çalışıcam. Ben Barilla'nın ön pişirme gerektirmeyen lazanyasını kullanıyorum.İlk olarak iç malzemeyi hazırlıyoruz.Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuruyoruz ve kıymayı ekliyoruz(ben 500 gr. kıyma kullandım) Kıymayı da biraz kavurduktan sonra kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığımız domatesi ve rendelediğimiz havucu ekliyoruz.(Burada malzemeler için sayı vermedim çünkü yapacağınız miktara göre değişir ben 1 adet soğan 1 adet havuç 2 adet domates kullandım)Daha sonra 2-3 yemek kaşığı salça ekleyip üstünü biraz geçicek kadar su ekleyip iyice karıştırıyor son olarak da baharatlarını ekleyip suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz. Beşamel sos hemen donan bi sos olduğu için kıyma piştikten sonra yapmayı tercih ediyorum. Sos için tencereye sıvıyağ ve tereyağ koyuyoruz, yağ eridikten sonra un ekleyip kavuruyoruz. Daha sonra sütünü ekliyoruz ve bu işlemi yaparken çok hızlı olmalıyız ki sos topak topak olmasın. (Ben bu işlemi kolaylaştırmak için sütü eklerken mikserle çırpıyorum bir yandan) Son olarak bir tutam tuz ve isterseniz birazda kaşar peyniri katabilirsiniz.. Kaynayana kadar hiç bırakmadan karıştırmayı da unutmuyoruz tabii.. ( beşamel sos katılaştığı için sütü fazla koyup sosu fazla yapmanızı tavsiye ederim ben 1 kutudan biraz daha fazla süt kullandım fakat 8 kişilik lazanya yaptım )
Sosumuz olduktan sonra borcamın dibine önce beşamel sos koyuyoruz üzerine lazanya yapraklarını diziyoruz tekrar beşamel sos,üstüne kıyma ve üzerine lazanya yaprakları sonra tekrar beşamel,kıyma,lazanya.. Bu işlemi kıymamız ve sosumuz bitene kadar tekrarlıyoruz en son kata sadece beşamel sos döküp üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini koyup 200 derecelik fırında kaşar eriyip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..
Tarif biraz uzun görünebilir malzemeleri ölçülü vermediğim için belki karışık da gelebilir ama aslında gerçekten hiç zor değil ve deneye deneye en iyi lazanyaya ulaşabilirsiniz. Ben tam bir lazanya aşığıyım ve ilk denememde berbat bir lazanya yapmıştım, yapraklar beşamel sosa iyice bulanmadığı için kıtır kıtır pişmemiş bir lazanya yemiştim ama peşini bırakmadım defalarca denedim ve şuanda gerçekten iyi yaptığımı söyleyebilirim :)
Takıldığınız noktada yardım etmek için sorularınızı bekliyo olucam ve şunu söylemek istiyorum: Eğer bir şeyi başarmak istiyorsanız ilk deneme sizi asla vazgeçirmesin en sonunda en iyiye mutlaka ulaşırsınız ..
Leziz günler dilerim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder